Hoogbegaafd en trauma

Hoogbegaafd en trauma Hoogbegaafden hebben ook te maken met trauma. In december volgde ik de masterclass “Trauma & gehechtheid: de taal van het lichaam” bij Linda Riemsdijk.  Veel van wat ik geleerd heb is zo herkenbaar in de levens van mensen die ik in mijn praktijk zie. Boordevol nieuwe gedachten en ideeën reed ik naar …

Hoogbegaafd en trauma Lees verder »

hoogbegaafd drama

Hoogbegaafd en perfectionistisch: het drama van het niet genoeg zijn

Hoogbegaafd en perfectionistisch: het drama van het niet-genoeg-zijn Lijd jij aan het drama van het niet-genoeg-zijn? En leef jij een leven van wandelende teleurstelling? Herken je eeuwig treiterende gedachten zoals: “Ik ben nooit genoeg!” of “Het is niet goed genoeg!”. Ben je hoogbegaafd en perfectionistisch? Zit je hoofd vol ideeën, maar kom je niet veel …

Hoogbegaafd en perfectionistisch: het drama van het niet genoeg zijn Lees verder »

Hoogbegaafd en niet gehandicapt

Ik heb geen handicap

Dit blog van Anika Smits gaat over haar uitspraak dat zij niet gehandicapt is. Zij is sensitief, getalenteerd. Zij is anders, niet gehandicapt.

Therapeut: Ik ben geslaagd

Gestalt therapeut: ik ben geslaagd Ik ben geslaagd en ben nu erkend gestalt therapeut! Nadat ik vier jaar heb gestudeerd aan het Kempler Instituut Nederland is eindelijk zover. Tijdens mijn studie volgde ik met mijn groep 23 opleidingsdagen per jaar en zag elke lesdag echte cliënten die we als groep zelf uitnodigden. Met klotsende oksels heb ik …

Therapeut: Ik ben geslaagd Lees verder »

Hoogbegaafd en eenzaam

Hoogbegaafd en eenzaam

Hoogbegaafd en eenzaam Met haar degelijke schoentjes rende ze eenzaam en alleen rondjes over het schoolplein. De vierkante, grijze stoeptegels zoefden langs haar heen. Immers, ze zag deze beter dan de kinderen om haar heen omdat naar beneden kijken makkelijker was dan het aankijken van de andere meisjes. Haar verlangen om met hen te spelen …

Hoogbegaafd en eenzaam Lees verder »

Therapeut droomt om uit te vliegen.

Passie voor hoogbegaafden

Passie voor hoogbegaafden   Vandaag stroomt het verlangen om uit te vliegen als een kolkende rivier in mij. Mijn passie om vastgelopen (extreem) hoogbegaafden te helpen dendert door mijn hoofd. Als een rijpende vrucht merk ik dat het tijd is voor de oogst. Het is tijd om uit te vliegen. Want al die tijd groeide …

Passie voor hoogbegaafden Lees verder »